Upeassa taustakuvassa aiheena palapelit

Palapelit

Palapelit lyhyesti

Ensimmäisen palapelin keksi tiettävästi John Spilsbury vuonna 1760 Englannissa. Ensimmäiset palapelit tehtiin puusta. Nykyisin puun lisäksi käytetään paljon muitakin materiaaleja. Yleisimpänä materiaalina nykyään käytetään pahvia ja uutena on tullut 3D palapelit jotka haastavat tekijäänsä ihan uudella tavalla. 

Sopivasti haastetta

Palapelien maailma on täynnä erilaisia tyylejä ja vaikeustasoja, joten sen juuri oikean palapelin löytäminen joka sopii juuri sinulle on helppoa. Palapelit ovat ihanteellisia ihmisille, jotka etsivät haastetta, mutta niitä on saatavilla myös pienemmällä tai suuremmalla palojen määrällä.

Palapelit ja 3D Palapelit

Palapelit ovat yksi maailman vanhimmista ja suosituimmista ajanvietto tavoista, palapeleistä on nautittu ympäri maailmaa tiettävästi vuodesta 1760 asti. Ne ovat hauskoja, haastavia ja rentouttavia, sekä samalla kehittää aivojen toimintaa. Palapelit on monipuolinen harrastus, joka sopii kaikille ikää tai mielenkiinnon kohdetta katsomatta.

Palapelit koostuvat erikokoisista paloista joiden muoto ja koko vaihtelevat, jotka on tarkoitus koota yhteen kuvaan. Palapelit ovat yleensä tasaisia ja valmistettu pahvista, mutta niitä voidaan myös tehdä 3D-muodossa tai muiden muotojen mukaan. Palapelit voivat vaihdella kooltaan, palojen määrältä ja vaikeustasoltaan. Palapelien koko voi vaihdella pienestä suuriin satojen tai tuhansien palojen palapeleihin. Suurimmissa kaupallisesti myytävissä palapeleissä on yli 50 000 palaa. Palapelejä on saatavilla monissa eri teemoissa ja aiheissa. Voit valita suosikkieläimesi, kauniin maiseman, kuuluisan maalauksen, urheilujoukkueen tai suosikkielokuvan. Tämä tekee palapeleistä monipuolisen harrastuksen, joka sopii kaikille mieltymyksille ja mielenkiinnon kohteille.

Palapelit sopivat myös aikuiselle. Liikaa ruutuaika? Töissä kiire? Palapelit ovat hauskoja ja viihdyttäviä tapoja viettää aikaa yksin tai yhdessä muiden kanssa. Ne voivat auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta sekä parantamaan mielialaa. Palapelien rakentaminen on myös erittäin rentouttavaa, mikä auttaa lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaa. Palapelit on oivallinen keino rauhoittua ja keskittää tekeminen johon kivaan, aidosti olla läsnä hetkessä eikä miettiä stressiä aiheuttavia asioita. Valitse haastava 1000 palan palapeli ja sinulla tekemistä pitkäksi aikaa. Helpompia palapelejä voi tehdä yhdessä perheen kanssa ja luvassa on hauskoja yhteisiä hetkiä. 

Kauppiselta löydät palapelit ja 3D palapelit

Palapeli valikoimassa on tällä hetkellä kolmea päämerkkiä. Tunnetuin valmistaja on ehkäpä kotimainen Peliko joka on tunnettu palapelien lisäksi myös lautapeleistä. Italialainen Clementoni on tunnettu värikkäistä ja kauniista palapeliestä ja Saksalaista laatua edustaa Ravensburger.

Palapelit yhdistää

Palapelien tekeminen on opettavaista lapsille

Palapelejä on useita erilaisia vaikeustasoja, helpoimmat ovat nuppipalapelejä jotka sopivat pienille lapsille jotka vasta harjoittelevat muotojen hahmottamista. Seuraavaksi tulevat ensipalapelit joissa on yleensä vain muutamia paloja.

Palapelien tekemisellä on kiistattomia hyötyjä. Paloja yhdistettäessä kehittyy hienomotoriikka, väärät palat eivät sovikaan yhteen. Palapeliä tehdessä lapsen pitää kehittää suunnitelma kuinka tavoitteeseen päästään, sen lisäksi tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja pitää oppia sietämään turhautumisen tunnetta jos palapeli ei valmistukaan niin nopeasti kuin lapsi kuvitteli. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo, kun lapsi saa palapelin valmiiksi antaa se hänelle onnistumisen tunteen sekä parantaa itsetuntoa! Minä osaan.

Shopping Cart
Scroll to Top